Események

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK 

Kedves játszótársak!

A tavalyi év ellehetetlenítette a munkánkat. Igen kevés működő csoportról volt tudomásunk, így az egyesület élete is eléggé stagnált.

A problémák viszont egyre szaporodnak, egyre több és mind nehezebb esettel állunk szemben. Ezért arra gondoltunk, hogy segítségünkre lehetne egy workshop, aminek a keretében megbeszélhetnénk a karanénhelyzet hatását a gyermekekre és a megoldási lehetőségeket, többek között az online csoportozás lehetőségeit.

Díszmeghívottunk, a módszer megalkotója, Kende Hanna is részt vesz a találkozáson. A workshopot vezeti Horváth Dorottya, magyarországi kiképző gyermekpszichodramatista.

A workshop online lesz megtartva, 2021. április 24.-én 9.00-12.00 óráig, ezt követően az egyesületi közgyűlésre kerül sor. Az esemény zoom-linkjét a bejelentkezőknek kezdés előtt fél órával küldjük el.

A részvételi díj 50 lej, egyesületi tagok számára ingyenes. A befizetést a következő számlára lehet utalni: RO05BTRL01301205R10270XX

 Jelentkezni lehet a következő linken:

 https://forms.gle/iHWt2boSMeno3wfU8

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Az APCA-KH vezetősége

 

 

RÉGEBBI ESEMÉNYEK (kiegészítése folyamatban van)

Kedves Kollégák,

Örömmel éretesítünk benneteket, hogy az idén lett 10 éves a romániai „Kende Hanna Gyermek- és Serdülő Pszichodráma Egyesület”.

Ez alkalomból 2019 október 25-26-27-én Kolozsváron ünnepi rendezvénysorozatot tartunk.

Szeretettel várunk a magyarországi alapító tagjaink: dr. Németh Csilla, Szebeni Viola, Mihály Blanka és külön meghívottunk Pozsár Bea által tartott előadásra, szupervízióra, workshopra. Az évforduló megünneplése Kende Hanna személyes jelenléte által válik majd teljessé.

https://www.facebook.com/APCA.KH/

● KÖZÖS NYELV – SZIMBOLIKUS JÁTÉK

2018. szept. 28-30 Nemzetközi Gyermek- és Serdülő Pszichodráma Konferencia, Budapest (Magyarország)   http://www.childpsychodramabudapest.hu/

Nemzetközi Gyermek- és Serdülő-Pszichodráma Konferencia, Budapest, 2018. szeptember 28-30.

● GYERMEKKORI STRESSZ FELDOLGOZÁSA A GYERMEKPSZICHODRÁMA MÓDSZERÉVEL

2018. május 26 – WORKSHOP Marosvásárhely

 

 

 

 

 

● INTERJÚ KENDE HANNÁVAL

2014 szeptember, Kolozsvár (román nyelvű feliratozással)

Az első, egyesületünk (Kende Hanna Gyermek és Serdülő Pszichodráma Egyesület, röviden: APCA-KH) által szervezett és a  COPSI (Romániai Psichológusi Kamara) által akkreditált workshop 2016. szept.17.-én lett megszervezve Kolozsváron, aminek tiszteletbeli meghívottja és előadója Kende Hanna volt, valamint Herczeg Tímea és Pozsár Beáta Magyarországi pszichoterapeuták részvételével. Címe: “Dinamizmus a gyermekpszichodrámában: belső és külső mozgások”

A második COPSI által akkreditált worksopra ugyancsak Kolozsváron került sor 2017. oct.21.-én. Előadók: dr. Németh Csilla és Szebeni Viola, magyarországi előadók részvételével. Címe: “Fókuszban a csoportvezetők”

2018. május 25-26-27.-én Vásárhelyen lett megszervezve a harmadik workshop, ami COPSI elismerést kapott. Témája: “Stresszfeldolgozás a gyermekpszichodráma módszerével”. Meghívott Bimbó Jutka pszichoterapeuta, gyermekpszichodráma csoportvezető, a “Tükröződő holdmesék” című, gyermekpszichodrámás üléseken született történetekből inspirált könyv szerzője.

2019-ben ünnepelte egyesületünk  fennállásának a 10 éves évfordulóját, mely alkalomból ünnepi konferenciát szerveztünk Kolozsváron “Întâlnire-Találkozás-Encounter” címmel, témája pedig “Gyermekpszichodrámás technikák/Az akció szerepe a különböző korosztályoknál”. Előadók: Kende Hanna, dr. Németh Csilla, Pozsár Beáta és Szebeni Viola magyarországi pszichoterapeuták, gyermekpszichodráma csoportvezetők.